Går sammen for å rekruttere til Nord-Norge

 In HR-praksis, HR-prosesser

Jobbnorge, Personalhuset, Bodø i Vinden og HRM Solution går sammen om rekrutteringskonferansen i Bodø 2020.

Rekrutteringskonferansen har som mål å få arbeidsgivere i Nordland til å snakke mer om hvordan de går frem for å finne riktig kompetanse til sin bedrift. Konferansen arrangeres for første gang i Bodø 27. februar, med både lokale og nasjonale foredragsholdere på scenen.

Initiativet til å starte opp konferansen kom fra Jobbnorge og Personalhuset.

– I Nord-Norge har det ikke blitt flere folk siden 60-tallet. Mye av det konferansen handler om er hvordan man rekrutterer for å beholde folk i Nord, og hvordan skal man få hjem de som har flyttet sørover, sier Jan Solhaug, administrerende direktør i Jobbnorge.

Nye samarbeidspartnere

Nå har de fått flere samarbeidspartnere med på laget. Therese Korsvik Eliassen er prosjektleder i Bodø i Vinden

-Da jeg så at personalhuset og Jobbnorge tok initiativ til denne konferansen, tenkte jeg umiddelbart at dette vil jeg være med på. Det store målet med Bodø i Vinden er å sørge for flere Bodøværinger, men det er ikke vi som rekrutterer. Det er det arbeidsgiverene som må gjøre. Derfor heier vi på tiltak som dette.

Fra venstre Jan Solheim, Jobbnorge, Therese Korsvik Eliassen, Bodø vinden, Johanne Mosti Borøy, Jobbnorge og Tore Heitmann-Hansen, HRM Kompetanse

Bodø i vinden har tidligere arrangert lignende arrangementer med stor suksess.

-Da vi var med på å arrangere “Smart Rekruttering” for noen år siden, hadde vi over 100 påmeldte. Det er ingen tvil om at dette er et tema som bedriftene i Salten ønsker å lære mer om.

I tillegg til Bodø i Vinden, har også selskapet HRM Kompetanse, som jobber med digitalisering innen HR, gått inn på arrangørsiden. De er opptatt av at bedrifter skal ta godt vare på de nyansatte fra rekrutteringsprosessen og på vei inn i den nye bedriften.

Download «Kompetanse Kartlegging i Praksis» her!